‘Structure’ is in fact alive and well … Mea Culpa …

Incep cu un scurt video care sustine ce ziceam mai devreme. Fiind un ‘sampling based instrument‘, ‘Structure‘ nu are in fapt nevoie de biblioteca de setari; sa dovedit cind am instalat si rulat fara sa imi ceara nimic, comparativ cu ‘Strike‘.

Trec in revista un pic si biblioteca extinsa de sunete de la Magix, peste 80 GB dupa ultima verificare, la care apelez pentru noile instrumente; este sortata pe categorii si fisierele (.wav) au informatii integrate despre tempo si alte draciii ce trebuiesc unui muzicant!

[mai exact, 12 colectii (DVDs) cu 93,556 fisiere in 1,459 de categorii, luind doar 88.9 GB ;-)]

Pe la sfirsit este o mica surpriza pentru George – vocoding cu Loom si Xpand2! Am folosit o noutate aparuta in ultima versiune (v3.2) la Studio One – multi-instruments !

Totul a pornit de la o scapare ‘drag & drop’ (de mult tot planuiesc sa-l pun la culcare  pe iubitul meu soricel metalic, ‘tin boy as I call It’). Incerc sa adaug un sunet din biblioteca pentru multi-sonorizare si el scapa, apuca Loom si il arunca peste Xpand, astfel creind un instrument multiplu. Aproape toate descoperile sint din accident … asa se zice cel putin!

In Strike, fiind orientat pe ‘drumming’, este mai complicat de creat ‘drum kits‘ sau sa setezi MIDI ‘keyboard splits‘! Exista si baterii virtuale bazate pe sinteza dar nu prea au prins popularitate.

In plus ‘virtual  drummers‘ vin cu setari sau clipuri (‘patches‘) care contin si mici secvente MIDI in afara de setarile ce ofera dinamica si timbrul instrumentului; mai mult, implicit, bateriile poat fi considerate ca multi-instrumente, in ciuda faptului ca in general sint in miinile unui singur interpret!

Poate (ca de mult tot evit) pun la comparatie citeva baterii virtuale, pe linga proiectele
de care vorbesc mai jos; potentialii cobai sint: BFD3 (ultima  descoperire), EZdrummer,
Superior DrummerAddictive Drums si bineinteles Strike, toate disponibile pe aici pe la noi.

Am tot pus la urma ‘sampling instruments‘ si asta din cauza ca m-am nascut Reaktionar, fiind mai apropiat de sinteza in crearea de sunete decit in (re)folosirea sunetelor inregistrate. Mai de curind sint un partial convertit, in special cu noile Kontakte disponibile de la NI!

Pina una alta uite ce spun altii:

The Best Virtual Drums
6 of the best VST plugin drum samplers
10 Best Drum Machines VST Plugins:

Si acum ceva ideii de viitor – ‘reviews’ la singe dar pe la extreme; daca DAWs sint posibil undeva la mijloc ca spectru de folosinta, la stinga (comunista/conservatoare) sint programele bazate pe notatie clasica si la dreapta (noul val) utilitarele pentru DJs care nu sint doar pentru lucru ‘live’ in club, dar si pentru creatie de noi ‘so called Remixes’ care au umplut piata in ziua de astazi! DJ-ul serios foloseste totusi un DAW; exemplu este co-nationalul DJ Bolivia (Jonathan Clark) de care am vorbit acum ceva timp.

1. pentru iubitul nostru DJ (George), ca de’ este capitalist, am in plan de pus la test pe acelasi set de cintecele:

* MixMeister Fusion
* Virtual DJ
* Native Instruments Traktor
* Deckadance (vindut de Image-Line lui Gibson)
* Avid Torq (decazut, dar regasit in Biblioteca pentru Toti)

2. pentru chitaristul nostru (Sorin), comunist convins, iau in calcul:

* Sibelius (cumparat de Avid)
* Notion (o noua descoperire pentru mine, de la facatorii de Studio One)
* Finale (iesit din uz pentru mine din cauza de Sibelius)
* GuitarPro (eu cu versiunea 6.1.9 b11686, tu cu … ; poate te fortez la ‘upgrade’ 🙂
* Musescore (ca sa fim la par 5 la 5; in plus, mai de curind, este open-source asa ca este un motiv in plus sa dau ceva de lucru programatorului din mine, pe Linux in special)

Ca sa am la lucru chestii serioase, tocmai am ‘cumparat’ MakeMusic Finale v2014.5 b6359; asta fiind ultima repriza cred ca ori compania ori produsul este pe cale de disparitie!

Pentru Sorin, pot anticipa ca PreSonus Notion stie si ‘fretboard notation‘ foarte bine!

Pina una alta, uite ce zic altii despre comunismul muzical:

The Best Music Notation Software of 2016 

P.S.

Ca de’ intotdeauna par sa fie scripturi post si nu pre, nu ca ar fi diferente, acronimic vorbind! Deci, vis a vis de baterii virtuale, sa luam vorbele unui Guru, Rob Papen, considerat pe acolo cu Moog, sa-i fie tarana usoara! Tocmai am luat la puricat ‘Punch‘ si uite ceva vorbe sfinte:

In plus un clasic:

The Secrets of Subtractive Synthesis: The 4 Element Synth

… dar sint ‘Multi-cultural dezvoltat’, ca de’ sint/mis ceausel, asa ca … ceva Finale, ca tot sa facut lumina in sat si i-am dus pe ai mei la aeroport in ‘Banie’:

… dar Strike (‘lovitura’, pentru non-anglofobi) parca totusi loveste mai bine:

… asa numitele ‘Grooves’ in Punch sint secventele MIDI de care vorbeam mai sus, care in Strike sint deja integrate!

Mai mult, exista chestii deja clasice de la Arturia (firma lui Moog):

… deci, din punct de vedere operational, daca nu functional, concluziile sint clare cit priveste bateristul virtual! si nici sa nu vorbim de EZdrummer, ca iese scandal! 😉

Chestie draguta … NI are un Spark ca ‘Reaktor instrument’ (iarasi vorbeste Reaktor-ul din mine), si, ne fiind pina la urma un ‘drummer’, este totusi bun la casa omului fiind destul de Reaktiv!

Mea Culpa, din nou, daca gresesc, dar Musiu Papen poate venii oricind sa-mi dea cu firma in cap; si poate ii traduce cineva in latina de balta (franceza) din cea adevarata (romina) si atunci sintem chit …

… BeQ (Bassist erat Demonstrandum)! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s